Friday, 18 November 2011

hey! meh tengok makanan korea lah sangat nih...heheh

Assalamualaikum dulu...

Hello there.......


still remember my previous entry? hehe *takingatpuntakpaok!

haa, dulu dok pom pram pom pram pasal kpop punye orang kan? sekarang nak cerita pasal makanan diorang plak...*sumpah bg saye xsodap* haha

emm, pendek kata (panjang jawab lah pulak)..:DD.. aritu buat last minute decision nak gi jenjaln..tp yang pastinya bukan jalan lah, naik ktm yer. then, pegilah ke MV..nih semangat giler janji kul 9 da sampai tempt ktm, tp dok layan runningman sampai kul brape esoknya hape pun xboleh...semua pakat dok peram tidur *aku pun sekali lah* :P

entry kali nih ikut tajuklah kan..naah, cucilah perut kalian dengan ini ok!

haa, hape tunggu lagi scroll lah cursor tuh yer...jum, kite cekik orang sebelah sambil usha nih....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
baheklah~ seperti yang anda boleh baca namanya* ambik masa nak zoom jap* DOK BOK GI.nampak menggiurkan bukan? cehh

tempat kedua jatuh kepadaaa....

CIK KIM CHI RAMYUN....nih kawan aku yang makn...syiro... ce korang bukak, mesti ada entry beliau pasal nih...mantopp kan! *main angin je supaya dia kombg mcm badan dia
* -..-


SABA FISH BBQ
 # takut nak makan sebab ikan dia besar..ahh,lainlah kalu pakai ikan kembung..diterima sikit.hahaha


SOON DU BU RAMYUN
*nampak macam laksa kan..nyum3...



nih as you all can see called as SEAFOOD RAMYUN..
emm, mestilah isi kandungannya ada seafood kan, xkan tetiba ada ciput cedut pulak..:DD

transition jap* it means kite kena letak transition dalam esei kite untuk menginjak ke next point..arasso? *ala2 chekgulah pulak.kan?hoho....

memang banyak aku snap gambar makanan korea nih, sambil2 akak yang dok meniaga tuh usha aku..hape, ingat aku tangkap gambor nk curi resepi lettew..~ xhadenya.


emm, jumlah kite sambung lagi...ada sikit lagi nak kasi roll..tahan sikit yer..^^
.
.
.
.
.
.
.
.

gambar yang agak blurr serupa otak aku jugak! jap,kurasa ada gambar yg lagi okeh.nanti ku korek kat pictures jap..:)
.
.
.

eh, adee pun die..ni namanya SEAFOOD BIBIMBAP..
nak sebut bibimbap pun jenuh dok praktis lidah..*padahal xdalah susah sgt kan?oveer~



(transition lagik) : masa nak pegi oder makan, aku tanyalah akak kaunter tuh ape yang femes sekali org makan..yerlah, aku kan macam kancil masuk kampung. mana nak tahu kan..akak tuh pun syorkan aku makan nih haa...entah hape2 tah...bak kata kawanku *libas2 lidah nak sebutt..
.
.
.
.


pandangan pertama korang ape korang rasa tgok makan korea nih???



seaweed soup pun dapat ok..*korean biasanya makan seaweed sup bila ada bfday kan..? saja je nak mention masa mkn tuh bukan bfday aku pun.



kawan² nihlah rupanya kimchi yg nampak basytaaaah *sedap* tuh.
bagi aku rasa dia macam jeruk lah..daripada patbelas bintang,aku bg bulan jelah...(xsedap, tersiksa patplohsaat nak telan) huhuhuhu



pilihlah nak makan pakai ape...nak makan pakai sudu garfu, chopstick or tissues *erk, tisu pun dikira ke?



tengok! aku pilih makan dengan garfu..hebak kan? erk, muka heppi SEBELUM makan ye!*siyes, aku xperasan kawan aku interframe jugak dalam gambor nih..>.<


SELEPAS makan : i felt like throwing  the kimchi out from my mouth..sorry to say..=.='


kalau nak tahu, perut aku memang xboleh masuk benda2 nih..dah melayu kena buat cara melayu. memang cannot go with korean food..huhuhu..*cena nak merantau korea camnih.takpelah bawak sardin je..hehe

sedihnya aku masa tuh..makan xhabis.dahlah mahai macam gampang. aku plak pas dpat 10 suap terus sakit..ahhhh, cincaaah se cincaaah cincaaahnya..:'(

walau papepon, aku tetap sayangkan retiss retiss korea tuh yer. juz anti with their food only bebeh!

bukan ni aja cerita sedih berlaku time tu...ada lagii...nak tahhu? tunggulah kedatangan ku di entry seterusnya..*kalau xlupa yerr....





p/s: makan Kfc lagi sedap..*ahh, hepinya aku lepas dah sihat tuh...sentapmaknak!

3 comments:

Maji_Rashid said...

maju²..:P

F!faNy ZaiRi said...

aig0o!!
jelesnyerr...
dpt makan k0rean f0od!
nk rase Kimchie.......=(

yustie ftyt said...

maji: ahh, cincaah.majulah sangat..
fifany: nak makn? meh nk belanja..hee