Monday, 12 December 2011

3 cara elak diganggu-TIPS AKU!

hello!
hari nih memang aku gila  nak update entry..haha..bila lagi nak menggila,kan? korang pun 2 x 5 je pun...


tengok tajuk entry aku?korang xpercaya? ye, aku memang berbaik hati nak kongsikan ini tips....
tips yang dapat 'selamatkan' korang dari gangguan2 makhluk halus *dapat dilihat dengan mata kasar ok! 


taktahu kenapa, ada sesuatu menarik aku untuk buat entry nih...taktahu aku kena serangan magnet kutub utara atau selatan sebab yang pasti aku dah setat menulis...


xdapat dinafikan, banyak kali aku perah otak untuk buat benda nih..sepan otak pun dah kering, xcukup air..aku kena dapatkan air bleu berdekatan *pihak air bleu,sila ambil saye jadi promoter anda! 


sudahlah,aku xnak kasi cerita panjang...



#tips1

korang pernah alami ke situasi macam nih? mesti ada je kan? tapi, orang laki pun alaminya ke? kalau orang laki pun alaminya aku taktau nak kata apa...sila angkat tangan jelah...haha

oh bagi lelaki or perempuan yang pervert nih, adalah baik bg korang bawak barang2 tajam.selitlah kat mana2 pun...at least korang ada benda nak defense diri kan?

benda yang korang nak bawak tuh, xkesahlah ape kan..macam yang aku lukis tuh korang anggap jelah itu keris...aku taktau nak lukis camna...*anggap je itu awek adik beradik boboiboy sebab ada kuasa petir..:P

pssst...:kalo korang bawak kereta, pastikan xkena tahan dengan jpj..nanti diorang ingat korang nak pegi berperang kat mana,...jangan sesekali babitkan aku pulak..haha

#tips2

walau pun kita pakai tudung tutup litup sampai kadang2 menggangu penglihatan mata..korang masih boleh protect diri korang....even, korang xmahir guna alat2 tajam macam kakak boboiboy tadi,korang boleh cuba tips nih...

sambil2 korang dok memasak kat dapur, menumbuk sambal bla bla bla...apa kata korang letak cili gilis dalam botol...kalau xdak botol guna aja botol syampuu..xkesalah syampu bawang ke, bayi oil ke, sunset ke, downy ke dan bla bla bla lagi.

apa guna beg korang beli kat supermarket tuh kalu penuh dgn alat mekap, tapi xdak benda2 nih? oh,  tapi...ada je alat mekap yang berguna..kalau TERASA DIRI TERLALU KAYA belilah 1 perfume khas untuk protect yourself....

contohnye, once you drop perfume you pay, atau enchanted atau macam2 lagi.*AKUTAKTAUDAH!

#tips3
nih kelebihan kalau korang ada seniman..i mean seni ye cik man...kalau xnak kena kacau, pakai je baju silat bila keluar jalan2..xpayah susah2 nak pikir nak pakai baju apa kan?bijaknya aku *bijaklah sangat~

kat sini, bila korang pakai baju nih, korang mesti megah, bangga bercampur gaul..macam air cendol *xkena langsung...

jadi, kalau orang nak kacau tuh memang tergugatlah..silap2 haribulan, siap mintak bukak kelas silat lagi.xke untung tuh?hahahahaha...side income datang bergolek~wuuu~ hahahaha..

p/s: oh, highlight sikit..pakai heels tinggi2, kalau penat nak lawan guna je benda alaah tuh...kahkahkah...

selamat mencuba semua!!!
tatatititutu~


Photobucket

2 comments:

Siti Nurhafizah said...

wow ! lukis pakai cursor ? hahaha mmg hebat ah :D

yustie ftyt said...

hahaha....hape hebaknye! buruk je..haha